Et godt førstehåndsindtryk

Et godt førstehåndsindtryk

Du kan ændre mange ting i livet, men ikke et førstehåndsindtryk!

Du kan skifte job, efter- eller videreuddanne dig, flytte i en større lejlighed, købe en bedre bil og få et mere prestigefyldt job – men du kan ikke ændre et førstehåndsindtryk.

Et førstehåndsindtryk er utrolig vigtigt for dit fremtidige forhold til en person. Neotp fordi det indtryk folk får af dig, første gang de møder dig, er utrolig svært at ændre. De første 30 sekunder er vigtigere end de næste par timer, eller dage, du tilbringer med en ny person. Derfor kan eksempelvis et dårligt førstehåndsindtryk til jobsamtalen gøre at det hele falder til jorden, selvom CV’et i orden og du besidder de fornødne faglige evner.

Undersøgelser viser at det er umuligt for den menneskelige hjerne ikke at danne sig et indtryk af person, ud fra første øjekast. Det er bl.a. det der gør at vi er i stand til at have en mening om en menneske vi dårligt kender, eller kun har mødt en enkelt gang. Disse førstehåndsindtryk er derfor en helt naturlig ting der ikke kan ændres ved. Det eneste vi kan sørge for, er at førstehåndsindtrykket er godt.

Skab et godt førstehåndsindtryk.

Selvom vi, når vi snakker om det, er enige om at man ikke skal dømme en bog på dens omslag, så har det noget at sige. Derfor kan man godt gøre noget ud af sig, og sørge for at man tager sig godt ud når man forlader sit hjem for at være sammen med andre mennesker. Det gælder selvfølgelig i særlig grad når man er forberedt på at man skal møde nye mennesker. I dette tilfælde finder de fleste det naturligt, og derfor er det mere centralt at se på hvordan man skal agere når man skal skabe et godt førstehåndsindtryk.

– Vær klar i hovedet

Undgå at have alle mulige andre ting om ørene, men vær i stand til at holde fokus på nuet og det du foretager dig, personen du hilser på og på hele situationen. Vær til stede der hvor du er. Sørg for at du ikke har uafsluttede ting i hovedet der kan forstyrre eller fjerne dit fokus.

Vær forberedt

Hvem er det du skal møde? Er det er den måske kommende chef, en vigtig forretningsforbindelse – eller svigerfamilien for første gang – så er man interesseret i at skabe sig et godt indtryk. Derfor er det vigtigt at forberede sig. Vær sikker på at du har alle de navne, stillingsbetegnelser og øvrige relevante informationer der er brug for inden du møder op. På den måde undgår du også de fleste uforudsete overraskelser.

Vær selvsikker, uden at være karl-smart

Det vigtigste er at tro på egne evner. Hvis du ikke selv tror på dine evner bliver det hurtigt meget svært at overbevise andre om dem. En vigtig del af at kunne være selvsikker er man sikre sig at være godt forberedt på situationen. En selvsikker person har nemmere ved at gøre sine tanker og meninger troværdige overfor andre mennesker. Husk at der er stor forskel på om man er selvsikker, eller blot arrogant og bedrevidende.

Vær dig selv

Som ovenstående påpeger, kan du gøre meget for at skabe et bedre førstehåndsindtryk. Men det skal samtidig  afspejle dig selv. Der er ikke noget ved at skabe et førstehåndsindtryk der ligger langt fra den person man i virkeligheden er. At være sig selv gør også at de andre ting kommer mere naturligt. Det er altid nemmere at sælge et produkt man kender, i dette tilfælde én selv.

Et godt førstehåndsindtryk kan gøre mange ting nemmere. Har andre et godt indtryk af dig fra start vil de generelt have en mere positiv oplevelse af dig fremadrettet. Desuden vil ting som både kan opfattes positivt og negativt hovedsageligt blive opfattet som værende positivt, hvis folk generelt har en positivt indtryk af dig som person. På den anden side kan et dårligt førstehåndsindtryk lige modsat – alt der kan misforstås bliver misforstået.

Sørg derfor for at skab dig selv gode førstehåndsindtryk, det betaler sig i længden.

Håber du kunne lide hvad du læste
Med Venlig Hilsen Casper Ravn-Sørensen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *