Iværksætter: Hvorfor overhovedet blive det?

At blive iværksætter betyder at du bliver din egen herre. Du skaber et produkt eller koncept fra bunden af, enten selv, eller sammen med én eller flere partnere. Det er en fantastisk og lærerig proces at skabe sit eget, og kommer man endda til at leve af det, hvilket er de fleste iværksætteres ambition, jamen så er det endnu bedre.

Som iværksætter og selvstændig får du råderet over: hvad du vil have af arbejdsmæssigt indhold i din dag, og ikke mindst har du friheden til, at tilrettelægge dine egne arbejdstider. Det er en luksus, der ikke findes i mange almindelige lønmodtagerjobs, og som tiltrækker mange.

Hvad kræver det at blive iværksætter?

Men, det er selvfølgelig ikke lige ud af landevejen. Var det tilfældet ville vi nok se betydeligt flere succesfulde iværksættere i erhvervslivet. For at skabe sit eget, må man også lave ofre. Og vigtigst af alt, så skal du brænde igennem for din idé. Du skal have passion, vilje og troen på at din idé er profitable. For hvis ikke du tror på det 200%, så vil andre have svært ved det. Du må aldrig være i tvivl om, at investorer som mig kan fornemme det, hvis du ikke er der endnu med din idé.
Når du går fra at være lønmodtager til iværksætter, ofrer du lønsikkerhed og faste arbejdstider. Du kan ikke regne med, at du kan opbygge en virksomhed ved at arbejde fra 8-16 mandag-fredag og holde dine weekender fri. For at være en god iværksætter handler det om: at man er villig til at bringe de nødvendige ofre. Blandt andet skal man nogle gange sige nej til sociale arrangementer med venner, fordi man skal arbejde i weekenden. Derudover vil man ofte komme sent hjem fra arbejde, og man møder tidligt.

Tid er lig med penge

Det lyder helt vildt hårdt, at man ikke ved, hvor længe man skal arbejde for ingen- eller et minimum af løn. Men du kan godt være sikker på: at den tid du investerer i sin virksomhed i den første hårde tid; også vil kunne ses på den vækst og omsætning der så bliver skabt i virksomheden. Den investerede tid, er altså også næsten lig med potentielt økonomisk afkast når først virksomheden er klar. Derudover handler succes selvfølgelig også om: hvilket produkt du har, eller hvilken branche du henvender dig til. Ét er dog helt sikkert, du får aldrig succes som iværksætter, hvis ikke du ofrer dig i processen. Så gør op med dig selv om du har, hvad der skal til. Har du, hvad der skal til, så vil du ikke fortryde at du tog springet, og blev iværksætter.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *