CRS - Iværksættere

Otte gode råd til iværksættere

De fleste iværksættere har oplevet en begyndelse, hvor netværk, økonomi og tid er en mangelvare. Opstartsfasen inden for start-ups er altid den hårdeste. Men hvis du kommer igennem den, er du allerede godt på vej. Jeg flyttede selv til København i 2004, da jeg var 20 år. Jeg var fuldstændig på bar bund og havde ikke engang en bolig, der var til at betale.

Til gengæld havde jeg noget andet: vilje og trang til at opbygge noget stort. I dag driver jeg bl.a. investeringsselskabet Dotcom-Capital.com sammen med Mads Emil Fast Dahlerup. Det er vores måde at kunne støtte unge talenter med iværksætterdrømme.

Mine bedste råd til nye iværksættere

1. Kan du eksekvere?

Når jeg ser efter flid og arbejdsomhed, mener jeg ikke 10- og 12-taller. Du skal kunne vise drive, handling og passion. Jeg skal vide, at du vil lægge det arbejde i dit projekt, som det kræver for at kunne lykkes.

2. Kan du leve på en sten?

De færreste iværksættere hæver millionlønninger. Den sidste, der får løn, er dig. Stort set alle midler skal gå til at få din virksomhed til at vokse.

3. Kan du skrue ned for dit sociale liv?

Der vil være rigtig lang tid, hvor du har minimalt med tid til venner, familie og kæreste. Det kan dog medføre to rigtig gode ting: 1. de vigtigste bliver hængende, og 2. du får et nye stort netværk pga. din nye virksomhed.

4. Omgiver du dig med kompetente mennesker?

Du har brug for folk der ved noget, som du ikke ved. Programmører, tekstforfattere, grafikere, sælgere… Husk du kun har begrænset viden og begrænset tid, og som din virksomhed langsomt vokser, skal du ruste virksomheden bedst muligt, så den har et ordentligt niveau.

5. Tjener du penge?

Hvis du ikke engang vil satse dine egne penge på dit projekt, hvorfor skulle det så være smart for mig? Og hvis det giver afkast, så hjælper du dig selv godt på vej.

6. Har din virksomhed et internationalt potentiale?

I mine øjne er Danmark en legeplads, “hjemmebanen”, men vi skal også spille og vinde på udebanen.

7. Er du struktureret nok til at blive leder?

For at få succes, skal du først og fremmest skabe struktur i din egen hverdag. Dernæst skal du kunne lede, sætte mål og følge op på dine medarbejdere. Når dine medarbejdere leverer, skal du også kunne.

8. Hvad er din værdi?

Din idé skal ikke være perfekt, men den skal kunne skabe værdi. Du skal turde at lave fejl. De mennesker, der ikke begår fejl, laver ikke nok.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *